Trio Peter Beets | Chopin meets the blues

Vrijdag 14 oktober 2022  |  20.00 - 22.00 uur

De fameuze pianist Peter Beets trakteert ons met zijn trio op een cross-over tussen de klassieke muziek van Chopin en jazzmuziek. Hoewel Frederic Chopin van Europese afkomst is, heeft zijn muziek een grote invloed gehad op de ontstaansgeschiedenis van de Amerikaanse jazzmuziek. In het programma Chopin meets the Blues laat Peter Beets horen hoe de muziek van de Poolse grootmeester in Amerika vermengd is geraakt met de typisch Afrikaanse ritmes en bluestoonladders. In dit programma worden de mooiste nummers van Chopin in een swingend hedendaags jasje gestoken. De combinatie van bluesy improvisaties, Afrikaanse jazzritmes en het muzikaal raamwerk van de Poolse grootmeester staat garant voor puur genieten. Entreetickets: € 30,- per persoon inclusief consumptie. Vrienden betalen € 25,- per persoon.  

CONCERTPROGRAMMA
TICKETS BESTELLEN

Kerstconcert met het St. Joris Kamerkoor

Vrijdag 23 december | 20.00 uur

Op deze avond brengen we u alvast in de kerststemming. We hebben het St. Joris Kamerkoor uit Amersfoort bereid gevonden een concert in de Maartenskerk te verzorgen. Het belooft een mooie avond te worden, dus houd deze datum alvast vrij in uw agenda en bestel alvast uw ticket(s). Entreetickets: € 15,- per persoon. Vrienden betalen € 12,50 per persoon. Nadere informatie omtrent het programma volgt te zijner tijd via deze website en via onze nieuwsbrief.

Terugblik Zomerconcerten 2022

De Maartenskerk profileerde zich deze zomer als een van de mooiste, leukste en zonnigste klassieke muziekpodia in Doorn en omgeving. Elke week van 16 juli t/m 21 augustus, werd er op de zaterdagmiddag een klinkend concert gegeven door getalenteerde en gerenommeerde musici. Namen als Heiko ter Schegget, Bas Verheijden, Fama Koning, Joshua Tavenier en Jeroen Spitteler hebben zich verbonden aan deze zomerse zaterdagmiddagconcerten, waarbij altijd orgel en/of vleugel betrokken zijn. De zomerconcerten keren jaarlijks terug en zijn een initiatief van de Stichting Vrienden van de Maartenskerk in samenwerking met Arjan Veen, organist van de Maartenskerk Gemeente.

Terugblik Heuvelrug Muziekfestival 2022

Drie prachtige concerten in het pinksterweekeinde van 4 en 5 juni. Ruim 400 bezoekers hebben er volop van genoten. Op zaterdagmiddag was het openingsconcert in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn met Candida Thompson (viool), Harriët Krijgh (cello) en Magda Amara (vleugel). De musici speelden werken van Brahms in de open lucht onder een strakblauwe hemel. Het was een feest, in muzikaal opzicht en vanwege het natuurschoon. Na het concert was er een high tea, op voortreffelijke wijze verzorgd door de vrijwilligsters van het Bomenmuseum.

’s Avonds volgde het tweede concert in de Maartenskerk. Opnieuw met Candida Thompson en Harriët Krijgh, maar nu was het ensemble uitgebreid met enkele van hun muzikale vrienden op viool en cello. Naast een werk van Brahms stond ook “Verklärte Nacht” van Schönberg op het programma. Verrassend was de op het laatste moment ingelaste voordracht van acteur Gijs Scholten Van Asschat over dit werk. Zijn bijdrage werd door het publiek enthousiast ontvangen.

Het derde concert was op zondagavond, eveneens in de Maartenskerk. De aanwezigen konden genieten van Brahms en César Franck. Een avond met gepassioneerde musici en muziek die heel goed tot zijn recht kwam in de Maartenskerk met zijn geweldige akoestiek. 

Zonder het enthousiasme en inzet van Candida Thompson en Harriët Krijgh was dit alles niet mogelijk geweest. Maar ook de sponsors die ons met een financiële bijdrage hebben gesteund zijn we dankbaar. Het festival kon worden afgesloten met een positief financieel resultaat. En u weet, het is allemaal bestemd voor het onderhoud van “onze” meer dan 1000 jaar oude Maartenskerk.

Terugblik boekpresentatie De Grootste overval aller tijden

Op 4 april 2022 presenteerde Frank Krake in de Maartenskerk zijn recent uitgekomen boek De grootste bankoverval aller tijden over de bankoverval die najaar 1944 plaatsvond. De avond werd georganiseerd door onze stichting Vrienden van de Maartenskerk in samenwerking met de plaatselijke Read Shop. 

Ongeveer 65 bezoekers lieten zich meeslepen door de bevlogen presentatie van Frank Krake, die zijn verhaal illustreerde met geluid en beelden, die voor een deel nog nooit eerder waren vertoond. Na afloop van de avond was er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren door de auteur.

Terugblik activiteiten 2021

Ondanks de coronamaatregelen kwam er vanaf de zomermaanden 2021 enige ruimte om als Stichting een aantal evenementen te organiseren. Met kleinere aantallen bezoekers dan voorheen en met inachtneming van 1,5 meter afstand. Desalniettemin speelden verschillende musici op zes zaterdagmiddagen de sterren van de hemel tijdens de zomerconcerten. Orgel-, piano-, zang- en vioolklanken klonken in de Maartenskerk, waar het publiek met enthousiasme reageerde op de door hen vertolkte prachtige muziek.

Op 15 oktober konden we in twee concerten genieten van prachtige muziek van Mozart en Tschaikowsky, gespeeld door drie musici van wereldfaam: onze oud-dorpsgenote Harriët Krijgh (cello) en de uit Letland afkomstige violist Baiba Skride en pianist Lauma Skride. ‘s-Middags gaven zij een open concert met meer dan 170 enthousiaste bezoekers en ‘s-avonds een besloten concert voor sponsoren en hun gasten. Deze concerten vormden de opmaat voor het in 2022 georganiseerde Heuvelrug Muziekfestival. 

Door een nieuwe ‘lockdown’ kon het geplande kerstconcert helaas niet doorgaan in 2021.

Privacy | IBAN | KvK | RSIN

Uw persoonlijke gegevens en privacy worden volledig beschermd. Privacyverklaring

IBAN   NL75ABNA0831164468
KvK     72738367
RSIN   859218594

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de evenementen en actualiteiten? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Contact

Secretariaat  |  Julianaweg 5, 3941 DK Doorn
Adres Maartenskerk  |  Kerkplein 1 in Doorn

T. 06 50 49 10 68
of 06 53 28 35 92
info@vriendenvandemaartenskerk.nl