Hella en Freek de Jonge met 'Het Atelier'
25 mei 2024 | 20.00 uur

Een film over het leven van Hella de Jonge en haar opmerkelijke creatieve veerkracht. Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre. Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een een eigen stijl met eigen verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context. In het Atelier voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever.
Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven. Het Atelier – portret van Hella beleefde zijn wereldpremière tijdens de afgelopen editie van het Movies that Matter Festival.
Met inleiding door Freek de Jonge en gesprek met Hella en Freek na afloop.

Zomerconcerten 2024
'Young Talent, Our Future'

De zomer heeft tussen 21 juli en 25 augustus weer prachtige zondagmiddagconcerten in petto in de Maartenskerk. Aanvang 16.00 uur. De concerten duren een uur. Aanmelden vooraf is niet nodig. Toegang is een vrije donatie die zal worden besteed aan het onderhoud van de Maartenskerk. Onder het thema 'Young Talent, Our Future' treden voor u op:

21/7  -  Kateryna Kurylko piano
Werken van Bach, Chopin, Beshevli en Dvorak.

28/7 -  Het Xander Trio: Xander Benham piano, Sven Smeets saxofoon en Linde van de Ven viool.
Werken van Nikolai Kapustin, Marc Eychenne en van pianist Xander Benham zelf.  www.xanderbenham.com

4/8  -  Arjan Veen orgel/ piano en Meneka Senn sopraan
 Liederen van Schubert en Brahms.

11/8  -  Peter Sluys piano en Sarah van der Lijke fluit

18/8  -  Cugnon Junior Consort
Ze spelen een volwassen Bach-programma (o.a. het concert voor twee violen). www.cugnonproject.com

25/8  -  Fama Koning cello, Bas Verheijden piano
Werken van Beethoven, Fauré en Piazzolla. www.famakoning.nl

Privacy | IBAN | KvK | RSIN

Uw persoonlijke gegevens en privacy worden volledig beschermd. Privacyverklaring

IBAN   NL75ABNA0831164468
KvK     72738367
RSIN   859218594

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de evenementen en actualiteiten? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Secretariaat  |  Julianaweg 5, 3941 DK Doorn
Adres Maartenskerk  |  Kerkplein 1 in Doorn