Thomas en eduard op uitgast 2021 sq.1920x0

Terugblik Heuvelrug Matthäus Passion
8 en 10 maart 2024

Op 8 en 10 maart jl. mochten we ca. 600 bezoekers ontvangen voor de tweede editie van de Heuvelrug Matthäus Passion. Het Heuvelrug Bachkoor, de solisten, het Heuvelrug Bachorkest en het kinderkoor van de Zangschool Utrecht zetten ook deze keer een prachtige uitvoering van deze prachtige Passion van Bach neer. Wederom een groot succes met veel positieve reacties.

We maken u graag deelgenoot van de reactie van Cees Anton de Vries via LinkedIn:

Waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn.
Een traditie is geboren.

Vandaag de Matthäus Passion bijgewoond in de Doornse Maartenskerk. Intens, ontroerend, meeslepend. Wat een prestatie: Edwin Blankenstijn en Arjan Veen! De boodschap van VERZOENING bereikte de kleinste zenuw.

Juist nu, terwijl we kijken naar vergelding (Gaza); elkaar de loef afsteken (Kabinetsformatie); ontkenning (Klimaat); en het hoofd afwenden (Biodiversiteit), gaat de boodschap van Bach door merg en been. Vandaag met zoveel toegewijde musici, is de duidelijke boodschap dat fouten maken, vergeving, empathie en offers brengen het mogelijk maken om samen verder te komen.

Treffender kan het niet verwoord worden.

Nieuwjaarsconcert Preda Brothers
groot succes!

In de goed gevulde Maartenskerk genoot een publiek van oudere en jongere bekende én nieuwe Vrienden op 21 januari jl. met volle teugen van het bruisende Nieuwjaarsconcert van de Preda Brothers.

Eduard en Thomas Preda, geflankeerd door drummer Ben Stone, zorgden voor blije gezichten, ritmisch mee tikkende voeten en hier en daar een traan van ontroering…
Ook onze 10 buitenlandse gasten uit het AZC en de Oekraïne Opvang beleefden een mooie middag

Na afloop bij de prosecco en warme chocolademelk was het prettig napraten en diende de eerste enthousiaste drumleerling zich aan.

Een tevreden bestuur kijkt terug op een mooie middag